Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

Päivä 43...vatsa kasvaa

Share |

Lauantai 2.5.2015 - Tiina


6 viikkoa on tullut täyteen ja vatsan kasvu on alkanut kiihtyä. On mielenkiintoista seurata ja vertailla Hildan ja Aunen vatsan kasvua.. Hildalla on tällä hetkelläkin ilman vauvamasua samakokoinen vyötärö. Aune on saanut
mittaa lisää nyt noin 10-12 cm alusta. Aune on rakenteeltaan niin täysin erilainen kuin Hilda joten vertailua on aika vaikea suorittaa...paino ei ole vielä kovin paljon noussut mutta nythän se vasta alkaakin nousta.

Aune on perusrakenteeltaan hyvin hoikka ja urheilullinen verrattuna Hildaan. Selinmakuulta vatsankasvun näkee parhaiten ja toki vyötärölinja on valahtanut alas. Vauhtia löytyy edelleen lenkeillä, suorastaan pelottavaa vauhtia. Hilda on nyt kuitenkin selkeästi saanut hieman etua suhteessa Auneen. Sisätiloissa Aune on hyvin väsyneen oloinen ja tykkää köllötellä paljon. Kyllähän sen jossakin täytyy näkyä tuon tiineyden.😍 Välillä näkee että Aunella lienee hieman huono olokin. Miettineekö, että minulle oikein tapahtuu? Voi äiti minkä mulle teit! Mä menetän mun Fitnessbodyn, varsinkin kun ne on just nyt niin in.

Nyt on siis menossa tiineyden viimeinen kolmannes. Alkoi eilen päivänä 42. Tänä loppuaikana pennut saavuttavat 75 % syntymäpainostaan. Voidaan siis olettaa että pennut painavat noin 70-80 g tällä hetkellä. Tällöin syntymäpaino tulee olemaan 300 g paikkeilla. Liikkeitä ei vielä tunnu, mutta 10 päivän päästä alkanevat nekin tuntua ihan ulospäin. Aunen nahka on nytkin niin tiukalla että on aika jännittävää seurata miten paljon vielä venymistä tapahtuu ja miltä vatsa sitten näyttää. Röngten on keskiviikkona vajaan kahden viikon päästä. 

Nyt Aunelle maistuu hyvin ruoka. Ja vettä menee myös paljon. Hyvä homma. Varmistelen kyllä, että Hilda ei pistele kaikkea poskeensa kun ruokaa saavat. Hildalla on myös erittäin hyvä ruokahalu, vaikkakin on päässyt ihan nuoruuspainoihin takaisin. 

Kolmen viikon päästä voidaan olettaa että pennut ovat jo syntyneet. On se nopeaa! Ei itsekään meinaa pysyä mukana...ensi viikonloppuna Aune saa vauvapesän, jossa voi köllötellä ja tutustella meidän sängyn vieressä.  🐩🐩


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini