ISOVILLAKOIRAN KANSSA VOI TEHDÄ MITÄ VAAN; oma aktiivisuus, mielenkiinnon kohteet ja jaksaminen ovat ne tekijät jotka määrittelevät sen, mitä voit koirasi kanssa tehdä.

You can do what ever you want to with your standard poodle. Its only up to you.

Kävimme nyt viikonloppuna eli 19.4 kokeilemassa puudeliporukalla Frisbeetä ja hauskaa oli. Koira nautti. Oleellista tässä oli se, että koira osaa tarttua suullaan johonkin erilaisen ja kovaan esineeseen. Tämä oli aluksi ainakin hieman haasteellista Aunelle, mutta rohkeutta ei puuttunut vaan tilanteisiin mentiin täysillä. Eli kannattaa opettaa siis koiraa ottamaan kaikkea erilaista suuhunsa ja kanniskelemaan niitä, tässä on hyötyä riistavaistosta ja sitä ainakin Aunella on enemmän kuin normikoiralla. Oravat yms. saa kyytiä.

We were trying Frisbee last weekend and it was fantastic. Aune just loved it. Its good if you have taught your dog to carrying different things in mouth, so its much more easier. It is also good, if your dog likes to trace everything. And Aune loves to chase things ;) like squirrels and so on.

Agility on myös hyvä harrastus isovillan kanssa. Useimmat rakastavat sitä ja ovat vauhdikkaitakin. Ainut puoli on se, että aina sitä pitkäjänteisyyttä ei tahdo riittää vaan hetket ovat aika lyhyitä kun hommiin jaksetaan keskittyä. Tämäkin on toki koirakohtaista. Tämä rotu on innokas ja vauhdikas ja vaatii ohjaajaltaan paljon. Mutta toisaalta antaakin niin paljon.

Agility is also very good choice for hobby with standard poodle. Of course every dog is not so into it, but i think most are. They are very good at learning. They jump so high and are quite fast.

frisbee_4.jpgfrisbee1.jpg

aunea.jpghilda_11.jpgfrisbee5.jpgfrisbee3.jpgfrisbee2.jpg