Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

Unikekoja!

Share |

Tiistai 3.6.2014 - Tiina


 Kyllä näille nökkösille maistuu kyllä uni. Tänäkin aamuna nukkuivat hievahtamatta sinne puoli seitsemään asti. Olisivat varmaan nukkuneet pitempäänkin, mutta kun Tero lähti lenkille Aunen ja Hildan kanssa, laitoin pentujen ruuat valmiiksi ja sen jälkeen nostin pennut unisina pihalle lautasten ääreen. Osa alkaa heti ahmimaan ja osan täytyy ensin käydä tekemässä aamupisut. Ja oikeasti, ei tänäänkään yhtään kakkaa sisällä. Ei siis yhtään. Syömisen jälkeen kakat kukkapenkkiin. Voin muuten kertoa, että tänä vuonna nuo perennapenkit eivät ehkä tule kovin upeilta näyttämään :) Siellä nimittäin käy melkoinen kuhina. Puskat heiluvat ja hännät vilkkuvat, osa jää lepäilemään varjoon kukkien alle.

Leikkihetken jälkeen (tällä ajalla kävin siivoamassa tilat uudet petivaatteet ja uudet paperisilput, puhdas vesi) pennut temuavat terassilla vauhdikkaasti juosten. Nyt nähdään jo hieman taistelumeininkiä, kun otetaan mittaa toisistaan ja harjoitellaan koiran taitolajeja; painiminen, ärhentely, haukahtelu, pomppiminen, pureskelu, repiminen, nakertaminen, kiipeäminen, itkeminen, syliin kapuaminen, lepääminen!

Pentujen nopeus liikkumiseen on noussut huimasti. Ei mene kuin hetki, niin ollaan ihan toisessa paikassa. Huomaa, että pennut ovat kovasti kasvaneet myös korkeutta. Ne yltävät jo istualtaankin äidin tisulle syömään. Hilda-äiti ei enää ole niin iloinen noista syöntihetkistä. Ainakaan kokoajan. Ilmeisesti nuo pienet naskalit tarraavat otettaan välillä myös nisään. Voin vaan kuvitella miltä se tuntuu, koska harjoittelu  kohteena minun varpaani, on varsin pisteliäs kokemus. Kaikilla ei ole vielä paljon hampaita, mutta osalla on jo pitkä rivistö valmiina testattavaksi kaikkiin kohteisiin, joita eteen sattuun tulemaan!

Huomenna on taas matokuurin paikka. Minun lienee on ottauduttava ja alkaa konettamaan nuo tassut ja hännäntyvet. Pesuakin olisi aloiteltava. Työtä riittää, varsinkin kun isotkin koirat tarvitsevat konetuksen ja pesun tulevana viikonloppuna. Eipä minulla muuta tekemistä mielessä ollutkaan ;) Lasketaanpa, että jos yhden pennut konetukseen ja pesuun, kuivaukseen menee noin 20 minuuttia. Tulossa on siis noin 3,5-4,5 tunnin sessio. Hm, taidan odottaa että Tero tulee avuksi, ennen kuin hommaan ryhdyn. Vai olisiko joku vapaaehtoinen tulossa avuksi? :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini