Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

Kasvun hurmaa!

Share |

Tiistai 6.5.2014 - Tiina


Silmät ei huomaa päivittäistä kasvua, kun koko ajan on nähtävissä. Mutta eilen iltaiset punnitukset osoittivat, että pennut ovat kasvaneet huimaa vauhtia. Isoin pentu painoi illalla jo 640 g ja pieninkin 480 g. Kukaan ei ole tarvinnut lisäravintoa vaan ihan Hildan omilla maitovarannoilla ollaan menty. Hildan tissit alkavatkin olla jo aika isot ja roikkuvat. Ilmeisesti pentujen imuteho on myös lisääntynyt, koska massut täyttyvät jo nopeampaa tahtiin ja selkeästi on nähtävissä jo vaiheet milloin syödään ja milloin nukutaan. Tissin ei tarvitse olla enää koko ajan suussa. tiinan_kanny2_016.jpg

Voi sitä nautintoa, kun sen tisun suuhun saa. Osa on aika äänekkäitä syödessään. Pikku tai vähän suurempikin ininä kuuluu kyllä aika selvästi. Ennustaako tämä pentujen äänekkyyttä myös aikuisena? Tokkopa lie. tiinan_kanny2_018.jpg

Hännät ovat alkaneet nousta aika tanakasti sojottamaan pystyssä kun tisulla nautitaan maitobaarin antimista. Huoli alkaa helpottaa sitä mukaa, kun pennut kasvavat. Jokainen saa maitoa ja myös pentujen vahvistuessa ei tarvitse pelätä niiden tallaantumista tai Hildan alle jäämistä.

tiinan_kanny2_019.jpg

Viime yönä Sauli oli huolehtimassa pennuista puoli neljään ja sen jälkeen Tero siirtyi vahtivuoroon. Oli ollut helpompi yö. Hilda siirtyy välillä lepäilemään selkeästi eri paikkaan ja siihen sopivin on viileä pesuhuone ja sen ihana vilvoittava laattalattia.

 

tiinan_kanny2_022.jpgTassujen pohjat kasvavat valkoista /harmaata karvaa. Tämä lupailee hyvää harmaantumisen osalta noiden pikimassujen osalta. Kynnetkin ovat jo pitkät. Ehkä sitten parin viikon ikäisenä ensimmäinen kynsien leikkuu edessä. Siinäpä onkin monta tassua leikattavaksi!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini