Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

Riiviöt

Share |

Perjantai 11.1.2019 - Tiina


6 viikkoa ja 2 päivää. Riiviöt ovat saapuneet Raennontielle. Vauhti kasvaa pihapolun kaarteissa joka päivä suuremmaksi. Hampaat tarttuvat jokaiseen riepuun, hihaan, lahkeeseen, hiustupsuun. Missä vaiheessa tämä muutos aina tapahtuu? Se tulee kuin huomaamatta mutta aina vääjäämättömästi. 

Tämä aika on ollut valtavan kiireistä. Arjen sovittaminen omaan arkeen ei ole mikään ihan helppo palapeli. Ja on ne aikuisetkin koirat tässä perheessä. Ja ne koirat näyttää tällä hetkellä siltä, että pommi on räjähtänyt niiden turkeissa. On pakko vaan nyt ottautua asiaan tai kohta ei turkkeja enää ole. No, vitsi vitsi; ehkä ei vielä tuossa tilanteessa olla. Ja minun kohdallani ei ehkä koskaan. 

Olemme kuitenkin panostaneet tähän pentuaikaan ihan täysillä; aina kun emme itse pysty olemaan paikalla, on ihana Sanni-hoitotäti ollut pentuja vahtimassa ja viihdyttämässä. Tai sitten meidän omat lapsemme. Työt meinaa haitata kasvattajan elämää. Omaa elämää meillä ei ole ollutkaan tässä viimeiseen 7 viikkoon. On vain pienet karvaturriaiset ja niin sen kuuluukin olla. Parasta parhaille pienille. 

Pennut käyvät varmaan kymmenen tai enemmänkin kertaa päivässä ulkoilemassa. Lihaksisto jo vaatii sitä ja kehonhallinta parantuu päivä päivältä. Nyt osataan jo loikkia ja juosta aika vimmatusti. Pennut syövät jo kaikkea, latkivat vettä kupista, mutta kyllä vieläkin joka päivä Saara-mamma antaa tisua. Se kun maistuu edelleen valtava herkulliselle ja vaikka ei nälkä olisikaan, niin jano ainakin on. Ja jos ei janokaan, niin ainakin oman äidin läheisyys ja tuoksu. Nämä lapsoset muuten osaavat hakeutua paperille hienosti pissimään jos eivät ulkona ole. 

Tänään meille tulee lääkärisetä ihan kotiin. Katsotaan ja tsekkaillaan että kaikki on kunnossa. Siitä on sitten hyvä ponnistaa eteenpäin. 

Huomenna meillä on myös tosi jännä päivä. Tiina eli Jäpän varaäiti (omistaja), Elina  (villisspelialisti ja huipputrimmaaja) ja moni muu saapuu meille ja aletaan pesemään pentuja nätiksi (siis vieläkin nätimmäksi) ja otetaan sitten oikein kuvia lapsosista. Ja siinä samalla vielä mietitään oikeita koteja jokaiselle lapsukaiselle. Ajatuksena että oikea koti ja oikea pentu kohtaavat. Jos sinua kiinnostaa tulla auttamaan, niin meille vaan heti aamusta, niin pääset apukäsiksi. Laita vaan viestiä ja pullapalkan saat ainakin. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini