Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

Kuuden viikon riiviöt

Share |

Keskiviikko 12.4.2017 - Tiina


Nyt meillä alkaa olla jo vaativia 6-viikkoisia vauvoja! Enää ei riitä pelkkä uni ja ruoka vaan tarvitaan paljon seurustelua ja aktiviteettia. Pihamaa tömisee ja vauhti kasvaa. Leikit hurjenee ja nyt osataan jo hyppiäkin ja käyttää hampaita lahkeisiin ja kaikkeen muuhunkin. Pentuja on paljon käyty rapsuttelemassa, mutta edelleen otetaan vastaan rapsuttelijoita. 

Kelit ei vaan ole mitkään maailman upeimmat. Välillä tulee räntää ja lunta, välillä vettä. Tänäkin aamuna pakkasta oli varmaan  5 astetta ja maa oli lumen peitossa. Mutta pentuja se ei haitannut lainkaan. Meillä onkin Teron kanssa talvitakit ja kengät oven pielessä, sillä niin sitä saa itsekin palella ulkoilmassa pentujen leikkiä valvomassa. Ulos mennään päivän aikana varmaan sen 20 kertaa joten ei ne tyhjän panttina siinä ole. 

Tänä aamuna unta riitti sinne vartin yli 6 ja sitten olikin täysi tohina päällä. Ruokaa ja ulkoilua. Pennut tekevät tarpeensa aika hyvin jo ulos. Montaa kakkaa ei ole tarvinnut pentujen tilasta sisältä kerätä. Puhun yksittäisistä kerroista. Toki se vaatii meiltä paljon aktiivisuutta. Pennut aina ulos, kun ne heräävät ja ovat leikkineet. Ruokailu tapahtuukin yleensä ulkona joten on luonnollista sinne sitten tarpeetkin tehdä. Nostan toki ruuan sitten vielä hetkeksi sisälle, mikäli on kamalan kylmä. Sitten voi vielä herkutella masun täyteen, mikäli ei aiemmin sitä kerinnyt tehdä. 

Pennut ovat nyt maistelleet ja jyrsineet raakoja kanankauloja, luita ja muitakin purutikkuja. Eilen maisteltiin kuivattua naudan ruokatorvea. Ruokana menee nappulaa, jauhelihaa(nautaa ja lammasta), piimää, erilaisia pentujen märkäruokia, kypsää kanasosetta jne....kylläpä maistuu. Pennut ovat varsin hyviä kyllä syömään. Ei tarvitse houkutella: klo 6-6.30, klo 10.30-11.30, 15.45-16.30 sekä iltaruoka kello 8.30-9.30 välillä. Tissiä Aune ei oikein anna, vaikka pennut suorastaan jahtaavat Aunen tissiä. Pennut juovat myös vettä itse kupista. 

Sen verran voi sanoa, että alkaa kasvattaja olla jo hieman väsynyt ;) . Työtä on riittänyt ja riittää edelleen. Isot koirat ovat kyllä hieman huonolla turkkihuollolla jossa minun on pakko terästäytyä. Onneksi apuja on tulossa ja ei se auta kuin vaan ottautua asiaa. Nyt vielä pientä flunssan tynkää yrittää minuunkin, Terolla on ollutkin jo viikonlopusta. Perjantaina puunataan vauvat edustuskuntoon apujoukkojen kanssa ja viikonloppuna pentuja myös kuvataan. Paljon on kaikkea kivaa siis tulossa. 

Ensi viikolla sitten jo ensimmäiset vauvat suuntaavat uusiin koteihinsa.Tiistaina eläinlääkäri tulee ensin kuitenkin tsekkaamaan pennut.... Mitä ihmettä? Miten nopeasti aika kuluukaan? Viimeinen pentunen lähtee uuteen kotiinsa lähes 9 viikon ikäisenä. Ja tietysti yksi jää meitä ilostuttamaan ja viihdyttämään jottei olisi vaan liikaa vapaa-aikaa. Sitten voi huokaista ja kerätä voimia mahdolliseen kahden vuoden päähän jos Saara sitten vauvoja meille aikaan saisi. 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini