Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

3 viikkoa

Torstai 23.3.2017 - Tiina

Aika kuluu kuin siivillä. Pennut täyttivät eilen kolme viikkoa. Kehitys on ollut huiman nopeaa ja nyt tarvitaan selvästi jo enemmän tilaa ja aktiviteettia. 

Pieni pentulaatikko saa huomenna väistyä isomman tilalta. Pennut saavat oman pissa-alueensa ja touhupaikan. Saa jalatkin harjoitusta vähän liukkaammalla alustalla. Mitähän me Teron kanssa keksitäänkään? Jalat kantavat pennuilla jo hyvin ja matka taittuu jo kiitettävää tahtia paikasta a paikkaan b. 

Huomenna aloitetaan myös kiinteän ruuan maistelu. Aune on selvästi pidentänyt imetysvälejä, vaikka maito tuntuukin riittävän loistavasti. Viime yönä Aune päätti tulla nukkumaan Hildan ja Saaran kanssa ja Teron piti kolmen aikaan tulla Aune hakemaan pentuja imettämään. Aune selvästi kaipaa jo omaa aikaa ja omaa rauhaa.  Ja en kyllä ihmettele, on sen verran rajua tuo toiminta tissiruokailu ;) Pennut saavat kyllä myös masunsakin nopeasti täyteen. Aune-raukan tisut roikkuvat oikein kunnon pusseina ja saa kyllä ihmetellä, että palautuuko ne koskaan. Mutta kyllähän ne palautuu, se on jo nähty. 

Hilda on palannut kotiin. Viime viikonloppuna perjantaina Henna ja Riku toivat mummon kotiin. Mummo ei saanut oikein syötyä kylässä ja siksi antibiootit aiheuttivat haasteita sisällä pysymisessä. Saman tien kun Hilda kotiin tuli, hän meni ruokakupille hyvin nälkäisenä. Oma koti kullan kallis! 

Aune ei meillä vahdi pentujaan vaan Hilda ja onkin siinä hyvin suojeleva. Vähänkin hänen mielestään epäilyttävä henkilö ei ole tervetullut noin vain pentuja hoitamaan. Hilda komentaa myös Saaraa, jos Saara yrittää esittää liian innostunutta toimintaa pentujen suhteen. Hilda on Grand Old Mama! 

Pentuset saivat eilen kokea eka trimmikokemuksensa. Voi miten hienosti se menikään. Pennut eivät edes lienee tajunneet mistä oli kysymys. Kynsiä on jo leikattu pariin otteeseen, sillä ne kasvavat kuin silmissä ja ovat varsin terävät. Voi vaan kuvitella, miltä ne tuntuu äidin tisuissa. 

Nyt alkaa varsinainen vierasaika. Otamme vastaan vieraita pentuja rapsuttelemaan ja hoitamaan. Jos siis sinulla on päivisin tai iltaisin aikaa, niin laita viestiä ja tule apuun! Voit olla tunnin, kaksi, koko päivän jne. Me kun ollaan periaatteessa Teron kanssa kaksisteen tarvitaan apuseuralaisia ja myös ihan konkreettista hoitoapua. Olemme varsin kiitollisia mikäli apuun pääset. 

Kommentoi kirjoitusta.