Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

Voihan MUMMO!!!!

Share |

Tiistai 7.3.2017 - Tiina


 Ei sitä aina tiedä, mitä voi tapahtua ja sattua! Hildan tissi räjähti!!!! Siis oikeasti. 

Huomasin toissapäivänä Hildan yhden tissin kasvaneen yhdessä päivässä ja muuttuneen hieman kovaksi. Hilda on potenut tietysti valeraskautta, jota kiihdytti pentujen syntyminen perheeseemme. Ajattelin, että sinne on maitoa kehittynyt ja mietin, että mitähän tuolle pitäisi tehdä. Sunnuntai-iltana nänni oli tosi kova ja turvonneen oloinen. Pohdimme, että mitä asialle pitäisi tehdä, mutta tottakai ajattelin asian olevan vain ohimenevää. Hilda ei tuntunut arastavan aluetta kuitenkaan yhtään. 

Eilen aamutoimien jälkeen lähdin töihin ja Krista tuli pentuja vahtimaan (meillä on siis ihana Krista apukätenä tässä seuraavan kolme viikkoa päivisin sen ajan,mitä on pakko olla). Tulin kotiin puoli kolmen hujakoilla ja Krista kertoikin että päivä oli mennyt hienosti pentujen kanssa, mutta Hilda on ollut jotenkin apea ja se tissi tuntuu vaivaavan. Rupesin tsekkaamaan Hildan nisää ja se oli oikeasti revennyt nisän kohdalta paineesta. Haava vuoti nestettä ja oli selvää nyt oli tosi kyseessä. 

Onneksi sain ajan varattua kolmen kilometrin päähän olevalle uudelle eläinklinikalle. Pääsimme saman tien vastaanotolle. Maitorauhasen tulehdus oli siis kyseessä. Haavasta otettiin näytteet ja laitettiin eteenpäin. Tulokset tulee lähipäivinä. Hildalla oli kova kuume ja heti kipulääke sekä antibiootti apuun. Lääke vaihdetaan, jos tarve on, kun kuullaan mikä on kyseessä. 

Hilda siis nyt lepää ja saa hoitoa, mutta nyt on kyllä varmaan pakko kohtu poistaa. Nuo hormonit toimivat niin vahvana ärsykkeenä ja tämä vaiva tulisi jatkossa toistumaan uudestaan. Hilda täyttää kuitenkin kohta 8-vuotta ja kohtutulehduksenkin riski kasvaa koko ajan. 

Tälläistä tämä kasvattajan ja koiranomistajan arki on. Koskaan ei tiedä mitä on tuleman. Ja kun koiria on useita, voi aina sattua ja tapahtua. 

Jokatapauksessa pennut voivat hyvin ja paksusti. Ruoka ja uni maittaa. Pennut kasvavat silmissä joka päivä. Ne liikkuvat hieman nopeammin vaikka eivät kyllä kuule eivätkä näe yhtään mitään. Niille riittää äidin hoiva ja maitoa. Silloin kaikki on hyvin. 

Aune on palautunut upeasti synnytyksestä. Ruoka maittaa ja verenvuotokin on jo vähentynyt. Mitä nopeammin kohtu supistuu, sitä nopeammin päästään normitilaan. Tissit puolestaan kyllä ovat valtavan isot ja roikkuvat lisäpainona. Aune kävi eilen jo pienellä lenkillä Saaran kanssa. (Tissit vaan läpsyy puolelta toiselle). Aune haluaa itse lähteä mukaan, joten miksi ei? Tänä aamuna kylläkin pakkasta oli niin paljon, etten uskaltanut päästää lenkille, ettei vaan tule tissitulehdusta. (eiköhän se riitä, kun yhdellä sellainen on)

Hilda varmaan lähtee minun tyttäreni luo nyt viikonloppuna lepäämään ja tasaamaan hormoonejaan. On vähän liikaa tuolle mummolle nyt pennuntuoksua ilmassa. Pennut ovat jo huomenna viikon ikäisiä. Mihin tämä aika oikein menee? 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini