Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

Aunen tiineys pvä 33

Perjantai 3.2.2017 - Tiina

Tänään on päivä 33 Aunen tiineydessä. Aunen astutus tapahtui kahtena peräkkäisenä päivänä tammikuun 1. ja 2. päivä treffeillä ihanan Icon kanssa metsäretken tiimellyksessä.

Viime perjantaina eli päivänä 26. tiineydessä varmistui, että Aune on tiine, vaikkakin minä olin sen jo itse tulkinnut näin. Silti mielessä aina kaihertaa epävarmuus ja halusin varmistuksen. Olipas kiva käydä tiineysultrassa, jossa koira huomioitiin. Tällä tarkoitan sitä, että Aunea ei pakotettu selälleen vaan ultraus suoritettiin ihan seisovasta asennosta. Tarkoituksena ei edes ollut selvittää lukumäärää, mutta useampi sikiö näkyi välittömästi ja se oli hyvä tietää, jotta osaa valmistautua ongelmiin, mikäli sikiöitä olisi ollut vain yksi tai kaksi. Aune oli ultran aikana rauhallinen ja onnellinen. Kaikki saivat pusuja ja Aune jopa nosti takajalkaa ylös, jotta eläinlääkäri Tepon oli helppo toimia. Eläinlääkäriharjoittelija kysyikin, että oletko sinä aina noin iloinen ja onnellinen? Ja kyllähän Aune siis rakastaa kaikkia ihmisiä ja sen huomaa kaikki. 

Aunen vyötärö oli oli ennen tiineyttä noin 48 cm eli prikulleen sama kuin ennenkin. Yhtään senttiä ei ollut jäänyt vyötärölle edellisistä pennuista. Eläinlääkäri totesikin, että ei ole kyllä turhaa rasvaa tällä tytöllä niinkuin ei kenelläkään meidän koirilla. Helppo siis ultrata. Vaikka saavat syödä täysin vapaasti, ilman mitään rajoitteita. Lisään joka päivä myös rasvoja ruokaan lisäboostiksi. 

Nyt Aunen vyötärö tai siis eilen oli 59 cm ja maha on todella pinkeä ja vatsalinja on jo alas tipahtanut. Ihan pelottaa, että kuinka iso tuosta mahasta tulee? Edessä on luultavimmin se noin 4 viikkoa, yli tai ali päivä, pari. Minulla on itselläni edellisestä tiineydestä laitettu ylös senttejä mm. päivältä 42, jolloin Aunen vyötärö oli 65 cm. Saapas nähdä miten nyt käy? Aune painoi viime perjantaina 24.7 kg, joten seuraillaanpas miten painonkehitys menee. 

Sitä ei oikein osaa ajatella, että pennut siellä on massussa ja kohta ne on jo täällä maailmassa...Tietää mikä työ on edessä ja toisaalta mikä ilo on taas edessä. Jännitystä, odotusta, hellyyttä (Aune selvästi nauttii, kun minä rapsuttelen ja ihastelen sen ihanaa massua monta kertaa päivässä). 

Aune nauttii lenkkeilystä ihan niin kuin ennenkin. Vielä ei hirveänä huomaa vatsaa liikkumisessa ja välillä ihan hirvittää se vauhti ja ne ilmakiepit, jotka on Aunen juttu. Liikuntaa pidetään yllä, jotta varmistetaan hyvä tiineysaika. Mitä parempi kunto/lihashallinta, sen paremmin hommat sujuu tiineydessä että synnytyksessä sekä palautumisessa. 

Voi miten nopeasti aika kuluu ja toisaalta niin hitaasti. Tällä hetkellä koiravauvat ovat noin 24 mm pitkiä ja sukupuolet on on jo erotettavissa toisistaan. 

Kommentoi kirjoitusta.