Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

10 päivää vanhoja pulleroita

Share |

Tiistai 2.6.2015 - Tiina


image7.jpghildan_tissilla.jpg

Aika menee kuin siivillä. Ja nyt on varmaan se kaikkein helpoin aika menossa. Pennut syövät, nukkuvat ja Aune hoitaa puhdistuksen ja siivouksen. Meille jää huolehdittavaksi puhtaiden alusten vaihto, ruuan kantaminen imettävälle äidille ja toki yöllä Tero on edelleen vieressä. Nyt viimeiset kaksi yötä ovat menneet tosi helposti. Aune imettää 2-3 tunnin välein ja imetyksen jälkeen siirtyy lattialle nukkumaan omaan rauhaan. 

Aune on aloittanut jo pienen lenkkeilyn. Ja on siitä todella onnellinen. Leikkauksesta ei ole tietoakaan. Joskin sen verran olen rajoittanut liikkumista, että Hilda on hihnassa koko ajan. Tämä siitä syystä, että mieletön riehuminen ei ole haavalle hyväksi. Noin kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen on syytä olla tarkkana. Mutta luulenpa, että Aunen kova kunto on ollut positiivinen tekijä tuossa palautumisessa. 

Maitoa Aunelta tulee ja ilmeisen laadukasta ja ravintorikasta sillä pentujen masut ovat ihanan pulleat. Pennut ovat niin terhakoita ja jänteviä. Osalla näkee jo silmien avautumista ja eikähän ne viikonloppuna ala jo kunnolla raottua. Myös kuulo alkaa tällöin toimia. Vielä tällä hetkellä pennut toimivat täysin haju- ja tuntoaistinsa varassa. 

Mitäs kuuluu Hildalle? Hilda on nyt rauhoittunut. Maha on toiminut normaalisti ja yötkin ovat menneet rauhaisaan. Onneksi. Kokeilimme yhden yön niin, että Hilda oli samassa tilassa Aunen kanssa. Ei ollut hyvä idea. Nyt Hildalla on täysi kielto pentujen koppaan. Eikä toki ole enää niin innokas sinne menemäänkään elleivät pennut jostain syystä itke. Ja jos on sinne sattunut menemään, uskoo välittömästi kun komennan pois. Ei tarvitse enää kantaa Rouvaa.

Pentuja pääsee katsomaan kun pennut ovat neliviikkoisia joten juhannusviikonloppuna se on jo mahdollista. Tämä tiedoksi kaikille innokkaille odottajille. Pennut osaavat jo siinä vaiheessa syödä hieman kiinteää ruokaa ja jalatkin kantavat tässä vaiheessa mukavasti. Myös sosiaalisen kasvun vaihe alkaa ja silloin on pentujen hyvä kokea ja nähdä kaikenlaista uutta ja erilaista. Joten ottakaa yhteyttä ja pentuna voi tulla rapsuttelemaan. 

Tuo kuva jossa Hilda tummien ja vaaleiden pentusten kanssa on viime kesältä. Kohta se Aunellakin on oma pystybaari. 


Kommentit

2.6.2015 9.46  hanna lilja

Tullaan katsomaan😊


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini