Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

Pikkunökköset PVÄ 3

Share |

Tiistai 26.5.2015 - Tiina


Jos Hilda eilen kertoi tapahtumista ja tuntemuksistaan, niin tänään voin puolestani kertoa: HILDA ON IHAN MAHDOTON. Viime yönä en ole saanut nukuttua kuin minipätkiä johtuen Hildan vikinästä, vinkumisesta, ravaamisesta, läähättämisestä, minun herättämisestä, sängyn alle tunkeutumisesta. Se mamma on nyt kyllä niin sekaisin. Hilda ilmeisesti kuvittelee pentujensa olevan ilman hoitoa siellä jossakin ja hätä on sen mukainen. Veikkaan että kohta sitä maitoa valuu nisistä jopa syötöksi asti. Mitähän sitä pitäisi tehdä? Olen tällä hetkellä niin väsynyt, että...

Pennut kasvavat silmissä, siis ihan oikeasti. Eilen iltapäivällä punnitsimme pennut ekan kerran syntymäaamun jälkeen. Paino oli noussut jokaisella mukavasti: 50-80G. Massut pullottavat ja voi sitä syömisen riemua. Voit kuulla, kun pennut nielevät ahnaasti maitoa nisistä, joten sitä täytyy tulla reilusti. Ja ne ovat niin terhakoita, hännät sojossa pienet tassut vahvasti tassutellen...voihan suloisuus! 

aunen_vauva1.jpg

Aune on kyllä siihen malliin syönytkin. Varmaan 2 kg ruokaa päivässä (kanankauloja, pentunappusia voilla ja smetanalla höystettynä, erilaisia lihavihannespötkylöitä jne) ja vettä reilusti. Aune nousee vain tarpeilleen ja pikkuisen jaloittelemaan ja ei muuta kuin hoitohommiin. Eilen illalla meinasin ihan säikähtää, kun Aune ei meinannut jaksaa nousta ylös. Takapää oli hieman voimattoman oloinen. Toki kipulääke oli jo varmaan hiipumassa ja sekin osaltaan vaikutti asiaan. Hieman jaloiteltuaan Aune kuitenkin liikkui ihan hyvin, mutta selvästi tämä prosessi on kovasti voimille ottanut. Vaikka niin kovakuntoinen onkin. Oli pakko varulta mitata lämpökin, jotta ei mitään kuumetta olisi vaan. Ei ollut onneksi. 

aunen_vauva.jpg

Hoito on nyt viimeisenä kahtena yönä hoitunut jaolla kahteen hoitovuoroon. Ella-tytär aloittaa ja vaihto Terolla puoli kolme. Huomaa, että kun pentuja on vain kuusi, on hoitaminen huomattavasti helpompaa, ainakin siltä osin että kaikilla on omat nisät imuteltavaksi. Ja Aunella onkin kahdeksan hyvää tisua. Hildalla niitä on vain 7 ja siihen kun on syntynyt 9 ja 10 pentua, yhtälö on vähintäänkin haastava. 

aunen_vauva2.jpg

Mutta se Aunen turkki; OMG. Se on tahrainen ja takkuinen. En raaski sitä selvittääkään vielä tai pitää katsoa jos hieman varovasti yrittäisi kun se makaa kyljellään. Ilmeisesti tuo kylkiasennossa makailu ja turkin hinkkaus saa aikaan nuo takkupallot...huoh! Mutta tämäkin menee ohi, lopulta. Ei mene kuin vajaa kolme viikkoa, niin ollaan ihan eri tilanteessa. 

aunen_vauva3.jpg


Kommentit

26.5.2015 13.46  hanna lilja

Ihanat <3


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini