Isovillakoirapentueen kasvusta kertova Blogi

Liikkuva massu! Pvä 53/54

Share |

Keskiviikko 13.5.2015 - Tiina


Eilen oli ihanimmista ihanin päivä! Vaikka olin jo aiemminkin hieman tuntenut liikettä Aunen massussa, eilen siellä oli BILEET molemmin puolin kylkiä! En malta olla tunnustelematta vatsaa koko ajan. Aune tietää jo, että mamma haluaa minun vatsaani sivellä ja heittää jalat auki ja nauttii huomiosta ja rapsuista ihan täysillä. Vatsa on pinkeä ja täyden oloinen. Tisut ovat jo selvästi näkyvissä ja pulleutuneet. Lenkillä Aune jaksaa vielä hienosti liikkua ja täytyy sanoa, että nuo vauvat on saaneet liikettä.

Juttelimme Teron kanssa eilen, että Aune on kyllä jaksanut raskauden upeasti. Aunen kroppa on hyvin vahva ja erinomainen kunto ja lihasvoima on hyvä perusta terveeseen tiineysaikaan. Vaikka kyllä minua ajoittain hirvittää tuo vauhdin määrä, mutta sitten pitää muistuttaa itseään, ettei tiineys ole sairaus. Eiköhän nuo vauvatkin ole sitten vahvoja ja reippaita. 

Tänään on jännittävä päivä. Röngten! Saamme kuulla montako vauvaa masussa on ja näen myös paljonko Aunen paino on noussut. Kun viimeksi kävimme siellä pvä 28 tiineydessä, oli painoa 24,2 kg eli se oli jopa hieman laskenut. Kotona on vaikea punnitusta tehdä, koska Aunea ei saa nostella enää. Laitan heti sitten tietoa facebookiin, kun määrä varmistuu. Eli sieltä katselemaan iltapäivällä sitten. 

Tajusimme eilen, että synnytyshän on jo ensi viikolla!!!! Apua!! Sen jotenkin osaa sulkea kokonaan mielestään, kun tietää mitä on edessä. Varsinkin, kun ei tiedä yhtään miten Aunen äitiys alkaa sujua. Miksipä se ei toki sujuisi? Aloitan lämpöjen mittailua varmaan huomenna ja siitä sitten säännöllisesti, jotta tiedän missä ollaan menossa. Koska Aune on ensisynnyttäjä, synnytys voi käynnistyä hieman aiemmin, kuin keskimäärin. Siihen vaikuttaa myös pentueen koko. Mutta pennut syntynevät tiistain ja perjantain välillä ensi viikolla..ihanaa! Miten minusta tuntuu, että en ole koskaan näin paljon pentujen syntymää odottanutkaan?

Aune syö hyvällä ruokahalulla ja paljon. Ruokaa on toki tarjolla myös kokoajan, niin paljon kuin Aune haluaa syödä. Vettä Aune juo myös hyvin paljon. Nukkumisasennot ovat hieman erikoisia johtuen vatsan koosta. Ei mahdu enää oikein köllimään normisti vaan pakko on jotenkin könöttää ja mieluusti ihan selällään. En tänään mitannut vatsan ympärysmittaa, mutta toissapäivänä oli tullut 18 cm lisää. Mitta on varmaan kasvanut entisestään. 

Pesu ja föönauspäivä on huomenna sekä Hildalla että Aunella, kun tämä vesisade on ohi! Sitten ollaan nättinä taas jonkin aikaa. Tänään oli Tero muuten joutunut Aunea ihan vetämään lenkille (maailmakirjat ovat siis sekaisin!). Sade ja tylsät sadeasut eivät vaan houkutelleet Aunea lenkille. Kuka nyt tykkää tassujaan kastella...tai ehkä päätään, sillä Aunehan tykkää kahlata jokaisen lätäkön läpi. 

I just wait no more! :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini