Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

Merkkejä ilmassa päivä 20..

Share |

Torstai 9.4.2015 - Tiina


Päivä 20 ja siis kolmasosa noin  karkeasti arvioituna takana. Uusia merkkejä on taas tullut: ihan minitiputtelua joka kertonee siitä että alkiot ovat kiinnittyneet kohdun seinämiin kiinni. Tippaa näkyi eilen jonka ihan paperilla varmistin.

On se uskomatonta kuinka nopeaa tuo koiran tiineyden kehittyminen on ja kuinka nopeasti ne pienet karvaotukset sieltä maailmaan pyrähtävät. Isovillakoirat kantavat keskimäärin 61.5 vuorokautta, mutta siihen vaikuttaa myös pentueen koko ja mm. Ensikertalaisuus. Mitä isompi pentue, sen nopeammin synnytys käynnistyy. Jos narttu on aiemmin pentunut, voi tiineys kestää jopa kolme päivää enemmän.

Aune on ihan energinen ja ruoka maistuu tosi hyvin.  Se on hyvä sillä Aune on varsin hoikka neito. En toivoisi mitään pitkää pahoinvoinnin jaksoa. Parasta tietysti olisi jos sitä ei ollenkaan tulisi. Juoksu on huimapäisen vauhdikasta edelleen, joten vielä ei tiineys sinne asti ole vaikuttanut. 😃

Hilda pääsi eilen Aunen tilalla siis agilityyn. Minua vähän kauhistutti että ulvooko Aune sen ajan kun olemme poissa. Hän näet tiesi mihin olimme menossa. Ihan hyvin oli kuitenkin mennyt..toki ikkunasta oli pitänyt kurkkia vähän väliä josko ne kohta tulisivat. Ja pitääpä sanoa, että Hildalla meni upeasti aksassa. Mentiin jo ihan 7 esteen rataakin ja Hilda sai kehuja Julia-valmentajalta hienosta menosta. Todettiin, että mun kannattaa olla ihan hiljaa, niin Hildan kuumeneminen pysyy kuosissa. Mulla kun tahtoo tuo voluumi nousta kun vauhti kiihtyy. Mutta siis upeaa tämäkin..mua on niin kovasti harmittanut tuo Aunen kanssa pidettävä tauko, kun edistyminen on niin huimaa ollut ja Aune rakastaa agilityä niiiinnn paljon. Mutta terveys edellä mennään ja onneksi voi harjoitella ihan muita juttujakin jotka Aunella treenaamista kaipaa (kuten paikalla olo paikassa joka on liian ihana)! Sanonpa vielä sen, että kukaan ei uskonut Hildan olevan ihan aloittelija näissä hommissa...siinä mentiin pituutta, putkiin, oksereita, valsseja, kauko-ohjauksia, leijeröintiä...What? 😍

Mittasin aamulla Aunen vyötäröä ja 50 cm on ylitetty..ehkäpä 51-52 cm.. Toki Aune juuri pisteli ruokaa menemään hyvällä ruokahalulla. Kävin eilen taas täydentämässä ruokavarastoa. Tällä hetkellä ei nuo ikiherkut kanankaulat maistu oikein kummallekaan jostakin syystä. Hevineuta olen syöttänyt ihan sen hyvän rasvapitoisuuden takia. Eilen ei Heviä ollutkaan tarjolla joten jouduin ottamaan tilalle Vogelin pötköä...lisään sen päälle pumppupullosta lampaanrasvaa sekä ihan oliiviöljyä tai rypsiöljyä reilulla kädellä. Nappulana menee tällä hetkellä Brit caren aktiivisen koiran nappula sekä Pure Natural uutta viljatonta Kalkkunan makuista nappulaa. Brit on koirien ehdoton suosikki tällä hetkellä. Ostin myös ison pussin karitsan luita joita oli tarjolla. Johan maistui herkulliselle. Aunella ja Hildalla on tapana syödä luita aina iltaisin. Yhdessä, matolla, rinnakkain...olenkin sanonut, että siinä puretaan päivän polttavat stressinaiheet natustamalla ne ihan perin juurin selväksi. 

Viikonloppua odotellen ja merkkejä tulkiten! 😃


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini