Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

Malttamaton TIETÄMÄTÖN odotus! Pvä 18

Tiistai 7.4.2015 - Tiina

On kulunut 18 päivää astutuksesta ja yritän kuumeisesti etsiä merkkejä tiineydestä. Tällä hetkellä pennut ovat kiinnittymässä kohtuun ja sydän alkaa eriytyä. Sydämet alkavat sykkiä jo ehkäpä tänään ellei huomenna.

Mittasin Aunen vyötäröä sillä samalla viikolla kun astutus oli tapahtunut. Tällöin vyötärön ympärys oli 47 cm. Mittaustulos on muuttunut. 50 cm on uusi tulos. Aunelle on selvästi ruoka maistunut hyvin ja on mielenkiintoista nähdä, onko pahoinvointia tulossa. Hildallahan oli eka pentueesta voimakas pahoinvointi, mutta toisesta ei ollenkaan. Olen myös huomaavinani nännin nipukoissa hieman kasvua ja punoitusta. Lenkillä löytyy vielä vauhtia, mutta selvästi meno on hieman rauhallisempaa kuin ihan normaalisti voisi olettaa. Vai onko niin, että Aunesta tuli aikuinen kertaheitolla, kun viime viikolla 3-vuotta tuli täyteen?

Nämä päivät tulevan kahden viikon ajan ovat erityisen tärkeät pitää koiralle stressittömänä ja tasaisena. Se on sitten ihan normielämää ja lenkkiä ja hyvää ruokaa Aunelle tiedossa. Ultra on ensi viikolla perjantaina ja silloin on hyvä käydä myös puntarissa. Kävin juuri ennen Ruotsin reissua Aunen kanssa puntarilla. Puntarin lukema oli silloin 24,4 kg. On siis tarkkaa tietoa lähipainosta ja sen perusteella on helppo verrata mahdollinen painonnousu.

Herpesrokotteen otimme ensimmäistä kertaa tiineelle nartulle. Ajattelin varmistaa, että kaikki sujuu hyvin ainakin siltä osin. On niin paljon aina pelättävää ja huolehdittavaa, joten onpahan yksi huoli ainakin vähemmän. Meillä on ollut  todella hyvä tuuri  ja toki olemme huolehtineetkin viimeisen päälle pentujen turvallisuudesta ja emme ole yhtään pentua menettäneet. Pennuilla on ympäri vuorokauden valvonta ensimmäiset kolme viikkoa. Huh, sitä hommaa! Mutta onhan se myös kannattanut. 

Minulla on nyt sormet ristissä että koiravauvoja on tulossa. Ensi viikolla se varmistuu ainakin 100 % varmuudella, ellen sitä ennen jo niin varmoja merkkejä ole huomannut! Voihan malttamaton mieli ja liian pitkä aika; ei sovi minulle sitten yhtään! Tero nauraa jo  minulle, kun sanon aina jotain huomatessani Aunen käytöksessä erikoista, NO NIIN TUO ON NYT SE MERKKI! KYLLÄ SE VARMASTI ODOTTAA VAUVOJA! 

Kommentoi kirjoitusta.