Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

8 viikkoa ja risat

Share |

Torstai 26.6.2014 - Tiina


8 viikkoa on kulunut ja pennut ovat valmiita uusiin koteihinsa todellakin. Rohkeus ja reippaus, aktiivisuus on lisääntänyt huimasti ja pentujen elämä alkaa vaatia myös muutakin aktivointia ja kokemusta kuin tähän astiset. Pennut telmivät pihalla toistensa kanssa ja niihin uppoaa ruokaa ihan valtavasti. Nyt aamullakin 900 g naudan raakaa jauhelihaa (joka menee samointein), tänään myös piimänapuseosta, jäisiä kanankauloja, kuivattua keuhkoa. Kyllä sillä taas jaksaa temmeltää ja samalla voi kasvaakin.

Pentujen herkkua on raat broilerinsydämet. Asetin eilenkin lautaselle 1200 g raakoja sydämiä. Valehtelematta ne oli syöty ahmien 15 sekunnissa. Että kyllä tietää mitä herkku on! Illalla pennut saavat myös luita jäisinä ja siihen voi purkaa loputkin energiat, jos sitä vielä jäljellä on.

Pennut ovat kohdanneet naapurissa asuvan Bedlingtonin terrierin Napin ja voi että miten mukavaa on leikkiä ja ei muuten taaskaan pelota yhtään. Kaikki ihmiset ovat yhtä ihania ja hännät heiluvat ja joukko pentuja juoksee syliä hakemaan kun niitä kutsut.

Tänään jatketaan Jaanan kanssa koirien laittoa uusiin koteihinsa valmiiksi. Eli konetusta, pesua, kuivausta, leikkausta siis tiedossa. Oi joi, mikä urakka siis ;)Laitanpa sitten taas kuvia nupukoista.

Jokohan jo uusiin koteihin lähteneiden kanssa on harjoiteltu Puudelin elämään kuuluvia asioita? Kannattaa muistaa, että se aika kuluu kuin siivillä ja nyt alusta lähtien kannattaa panostaa rauhalliseen ja mukavaan yhdessäoloon kun turkin laittoa harjoitellaan. Minä aina sanon omille koirilleni,että olen pahoillani, mutta tämä on tätä Puudelin elämää!

Minulla onkin urakkaa, kun on kaksi isoakin neitiä laitettavana. Nyt on ollut oikeasti lähes kolmen viikon tauko (huonot kelit) ja karvaa kasvaa joka paikassa ja turkit näyttävät ihan kamalilta. Mutta viimeistään huomenaamuna tässä taloudessa tulee olemaan kaksi puhdasta Puudelia!


Kommentit

26.6.2014 10.57  Pirkko Räsänen

Kyllä on pesty Novan takajalkoja ja kammattu VÄHÄN. Ja ihan kuin olisin häntä kiduttanut! Alkoi loukkaantunut valitus, että mitä tämä nyt on! Sitten tutustuttiin kampaan haistellen ja kehujen kanssa, sitten jo sai vähän kammata. Tämä neiti vaikuttaa aika teatraaliselta, kun kokee tulevansa estetyksi. Joko murisee tai sitten valittaa. Jadikin tulee katsomaan, että onko oikeasti jkn hätä. Siis selvästi pystynenäisen tytön elkeitä! No, ollaanhan kasvattettu viisi lasta ja kolme koiraa, niin eiköhän tämänkin kanssa pärjätä. Huvittava se kyllä on!

26.6.2014 13.18  Pirkko Räsänen

Nyt sujui jo takapään pesu, föönaus ja kampauskin rauhaisasti, alistuvasti kuitenkin. Kyllä kehuilla ja makupalalla on ihmeellinen voima. Jännittyneenä odotan miten koneajo aikanaan sujuu.

Pikkuepet (kolme, ikävälillä 7-4) kävivät moikkaamassa eikä ollut Novan riemulla rajoja. Ulkona tuli hepulijuoksuja, ja nyt uni taas maittaa.

Alkuun pissahomma oli paremmin hanskassa; ulos kyllä Nova tekee pissat ja kakat, mutta tulee kyllä sisällekin. Ei osaa pyytää vielä ulos, eikä tee aina paperillekaan. Pari nurkkaa tuntuu kiehtovan. Yöt nukkuu hyvin 5:een jopa 6:een. Sitten käydään pissalla, mennään takaisin nukkumaan (kun talonväkikin nukkuu), ja lopulta herätään 7-8 maissa. Eli ei kovin paha.

27.6.2014 7.10  Leila ja Piitu

Täällä on pakkasessa valmiina Muusaa odottamassa broiskun sytämmiä, ne on Piitunkin herkkua :) Oi oi, kohta lähdetään matkaan! Iiiik! <3


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini