Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

PESÄ ON VAJENNUT!

Maanantai 23.6.2014 - Tiina

Tänään herätys oli 4.00. Tero kävi pentujen luona ja Hilda antoi silloin pennuille aamuimut! Tero palasi takaisin nukkumaan ja olikin hetken hiljaista kúnnes 5.00 heräsin kovaan haukuntaan, vikinään ja riehuntaan. Nyt pennut olivat seuraa ja äksöniä vailla. Ei muuta kuin ylös TIINA! Ja Tiina nousi. Laitoin ruuat ja ulkoilin pentujen kanssa. Nyt ei edes sadekeli haittaa pentuja. Siinä vierähti tunteroinen reilu ja pennut palailivat nukkumaan. Jäin siihen sitten tekemään kotihommia, mikäpäs sen mukavampaa kuin astianpesukoneen tyhjennys kuuden aikaan ;).

Sohvalla sitten luin kaksi isoa villakoiraa kainalossani. Kahdeksan jälkeen pennut nousivat ylös ja lähtivät ulos. Mutta mitä ihmettä? Kuulen jostakin kaukaa pentujen haukuntaa. En ollut ihan varma edes, että olivatko ne pentujen ääniä. Käännyin katsomaan ulos ikkunasta ja olisittepa nähneet sen näyn. 7 pientä villakoiraa olivat karanneet aitauksesta ja juosta viilettivät naapurin pihalla. Ne olivat nousseet kivijyrkänteeltä, jonka korkeus on varmaan 1,5 m ja päättivät laajentaa elinreviiriään. Herätin Teron ja siitä se Show alkoi. Huusin ja kutsuin pentuja ja kas kummaa..pikku villakoirat juosta viilettävät naapurin pihalta ja rinne pelottaa, mutta suurin osa tuli ihan omin avuin takaisin omalle pihalle. Siinäpä sitten olikin aitojen tilkkiminen eli mistä oli kaivettu reitti vapauteen.

Tällä hetkellä pennut myös osaavat purra todella napakasti ja lujaa. Ihanaa kävellä kun joku tarraa pohkeeseen kiinni ja nipistää terävillä mutta varsin vahvoilla leuoilla kiinni otteen. AI AI AI! Nyt alkaa tuntua, että omiin koteihin voisivat jo oikeasti lähteä :)

Torstaina kotoamme lähti uusiin omiin koteihinsa Nova sekä Vili. Jotenkin ajatus siitä, että pennut lähtevät 7- viikkoisena oli kamala, mutta se viesti mikä kodeista on nyt tullut, on hyvin positiivinen. Rohkeita ja reippaita ovat olleet, mikä kuulostaa toki aivan loistavalta. Ja onhan se helpompaa luovuttaa pentu, kun tietää millaiseen kotiin pentu on menossa. Tällä kertaa olen varma, että olemme onnistuneet valitsemaan upeat kodit pennuillemme. Ja toivommekin itse tiivistä yhteistyötä kaikin puolin koiriimme liittyvissä asioissa. Olette aina tervetulleita täällä käymään ja saattaapi olla, että tulemme itsekin pyörähtämään pentujen kodeissa, jos sopiva väli löytyy.

Urho lähti eilen. On ollut mukava jo nyt kuulla, että Urho on ihana mössykkä ;). On ollut reipas ja osannut jo kuulemma jo pyytää uloskin. Mitä, 7 viikkoisena?

Eläinlääkärin tarkistukset olivat viime keskiviikkona. Kaikilla uroksilla oli siis kivekset jo laskeutuneet, purennat ok (joillakin pitää seurantaa kulmahampaiden irtoamista). Upeaa!

Nyt syödään ihan täysillä jo siis kanansiipiä, luita, kanankauloja. Luiden kanssa saattaa vierähtää pitkäkin tovi ja pureminenhan on koiran rauhoittumiskeino. Annan luut ja kanansiivet yms,. jäisinä pennuille. Sitten niitä onkin kiva nakerrella menemään. Pennuilla on nyt myös ihan kuivanakin napuja tarjolla ja niitä tykkäävätkin raksutella menemään. Pitää vaan huolehtia raikkaan veden saanti kokoaikaisesti.

Ensi viikonloppuna lähteekin sitten 5 pentua koteihinsa. Perjantaina Muusa ja Ada, lauantaina Merri ja Ferrari ja sunnuntaina Bella. Sisu ja Jäpä lähtevät sitten viikolla 9-viikkoisena. Kyllä tässä hommaa riittää..tuolla ne taas lakvat heräillä ja vaatia seuraa. By then way; Tiedättekö, kelle tämä tulee olemaan raskainta, näistä pennuista eroaminen?? Aune-rukalle!

1 kommentti .