Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

Tästä se alkaa

Share |

Torstai 19.6.2014 - Tiina


Luopuminen nimittäin!

Tänään lähtee ensimmäiset pennut uusiin koteihinsa. Ei ole todellista kuinka nopeasti aika on kulunut? Nova, pikkusirpakka tyttönen sekä Ruskeapantainen huomiosylipoikamme. Mitenkähän niillä menee ensimmäiset yöt? Voi olla aika järkytys joutua eroamaan omasta laumastaan ja äidistään ja vielä vieraitten ihmisten mukaan. Onneksi nämä pennut ovat rohkeita mutta kuitenkin. Jos ei pääsekään kenenkään kainaloon nukkumaan, niin.....Henna, minun tyttäreni sanoi, että ehtona pennun saannille pitäisi olla se, että pennulle luvataan tarvittaessa varma sänkypaikka ;) Ei ehkä aina niin järkevää, mutta...jokainen tavallaan.

Pennuilla oli eilen eläinlääkärintarkistus ja hienosti sujuikin. Pennut olivat nukkumassa, joten unenpöpperö oli ihan hyvä rauhoituslääke. Sydämen kuuntelu, nivelten tarkistelu, purennan tsekkaus, pojilla pikkupallosten löytyminen jne...Olivatpa reippaita pentuja! Kellään ei ollut purennassa mitään, osalta pitää kuitenkin seurata kulmahampaitten irtoamista(että siis varmasti irtoavat itsestään). Viimeiksi kyllä kaikilta pennuilta irtosi hampaat itsestään uusissa kodeissaan. Vetoleikit ja kovaa purtavaa on ihan hyvä apuväline siihen vaiheeseen.

Kaikilla pojilla tuntui jo pallit hyvin! Eläinlääkäri vain sanoi, että kyllä nämä saisivat olla pulleampiakin ;) Mitäs teet? Isovillakoira ei ole ahmatti ja näillä pennuilla on ruoka koko ajan tarjolla sen varmistamiseksi, että kaikki saavat niin paljon kuin haluavat ruokaa. Koska kyseessä on nopeasti kasvava koira, niin on erittäin tärkeää varmistaa, että ruokaa on riittävästi ja hyvälaatuista. Näiden kohdalla ei liene kovin oletettavaa ole pulleus, päinvastoin ;) Mutta kaikki kasvavat tasaisesti ja ovat hyvinvoivia ja jo nyt varsin ketteriä ja urheilullisia. Niillä on  jo nyt kovin suuret luulot omista taidoistaan. Ei ole yllätys, sillä kuinka monesti esimerkiksi Aune törmäsi hyppiessään ojien yli penkareeseen, kun hypyn pituus ei riittänytkään :)

Tänä aamuna heräsimme jo toistamiseen viiden aikaan. Hohhoijaa! Tämä on kyllä oikeasti työtä!!!Ei muuta kuin ruokaa ja ulos aamulenkille ja aamupisulle ja aamukakille ja aamutappeluille ja ennenkaikkea AAMUTISULLE! Huomenaamuna ei olekaan enää kahdelle pennuista aamutisua tarjolla??? Nyt pennut ovat taas nukkumassa puhtaissa vällyissä, odotellaan, että kohta taas lähdetään ulkoilemaan. Ovi on auki ja pennut pääsevät itse niin halutessaan ulos. Se kyllä aiheuttaa toisen ongelman tässä Suomen kesässä. Kylmyys siirtyy myös sisätiloihin ja villasukat on kaivettu komeroista käyttöön. Mitäpä sitä ei pentujen hyvinvoinnin eteen kärsisi?

Eilen oli myös Annamari taas kuvaamassa pentuja. Nyt vaan odotellaan, milloin kuvat tulevat sivuille. Niitä taisi tulla pitkälti toista tuhatta, joten.....


Kommentit

19.6.2014 15.04  Sisun Mari

Jee, en malta odottaa uusia Annamarin kuvia!! Ja niitä seisotuskuvia Sisusta :). Meillä saa koirat tulla sänkyyn silloin kun ei itse nukuta siellä. Voi olla että joudun ekat yöt siis nukkumaan Sisun kanssa sohvalla :D. Onneksi koirilla kuitenkin peti aivan kiinni sängyssä, joten lähelle Sisu pääsee kuitenkin aina öisin ekojen sohvaöiden jälkeenkin <3.

19.6.2014 23.45  Pirkko Räsänen

Henna, älä ole huolissasi. On valinnanvaraa, saapi nukkua sängyssä tahi omalla pedillä (johon Nova tykästyikin jo) tahi Jadi-tädin vieressä (joka on jo pennun hyväksynyt) tahi missä vaan jossain muussa mukavassa paikassa. Juuri nyt iso villasukka näyttää mukavimmalta lepopaikalta. Koirat nukkuvat metrin päässä toisistaan samanlaisella kiemuralla. Ajan kanssa, kunhan talo tulee tutuksi, löytyvät mieluisimmat paikat. Jadi on jo ajat sitten vallannut isännän lepotuolin, etten tiedä mahtuuko sinnne kaksi koiraa. Äidin ikävä kestänee varmaan jonkun päivän...se kuuluu asiaan. Sylejä ja suukkoja on täällä ehkä joskus liiankin kanssa. Koirulaiset nukkuvat - paras mennä meidänkin. Jos vaikka herätys tulee klo viisi tai jotain!

22.6.2014 22.18  Pirkko Räsänen

Nyt on kolme yötä mennyt uudessa kodissa. Viime yönä Nova ei herännyt kertaakaan, ennen kuutta. Muutaman kerran pari vikinää on ollut ehkä aamulla ja illalla. Se on todella rohkea - välillä uhkarohkeakin, erityisen utelias, oppii nopeasti. Eli älyä kyllä löytyy. Huomion on kiinnittänyt myös sen todella hyvä haju- ja kuuloaisti. Se haistelee jopa eri yrtit kasvimaalla yksitellen. Hetkittäin se on riehakas, ja ärhäkkä, jos sitä rupeaa haastamaan. Se ei aina tunnut tajuavan, että on lauman pienin jäsen. Asema laumassa on sille selävstikin epäselvä! Jadia kyllä kunnioittaa, vaikka Jadi ei sille juurikaan ärhennä. Muttei ole vielä vauvaksikaan ottanut. Vahtii kyllä pihalla, että minne neiti taas viipelsi. Alustavasti näyttää siltä, että vain meidän kasvattajien viitseliäisyys ja ahkeruus on rajana sille, mitä tämä neiti kykenee oppimaan.

23.6.2014 10.28  Tiina

Fiksulta kuulostaa tuo Novatyttö!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini