Isovillakoirapentueen kasvusta kertova Blogi

Villejä tapauksia!

Share |

Maanantai 16.6.2014 - Tiina


Nyt ollaan siinä vaiheessa, että pennut ovat niin vauhdikkaita, rohkeita ja naskalihampaisia...Että jokainen saa oman osansa tuosta vauhdikkuudesta! Pennut juoksevat oikeasti jo lujaa ja ne ovat luoneet omat reittinsä kukkapenkkien keskelle; siellä on niiden omat seikkailureitit viidakon keskellä, Myönnettäköön, että aika monet penkeistä ja kukista on tuhottu ei niin sievän näköiseksi, mutta onneksi ne ovat uusiutuva luonnonvara!

Pennut syövät reippaasti ja juovat vettä taitavasti. Niitä ei tunnu pelottavan mikään! Mahtavan rohkeita ovat. Paitsi viikonloppuna pari pääsi pesuun ja se ei ollutkaan niin kivaa, ei varsinkaan tuo kuivaushomma. Tänään ja huomenna kaikki saavat itsensä näteiksi ja Jaana tulee avukseni huomenna hieman leikkaamaan ihan saksilla pentuja! Se homma ei ihan yksin onnistukaan. Adan perheen tuleva turkinhoitaja Heidi totesikin nähtyään Adan kuivausprosessia, että ei tuo taida ihan heti yksin onnistuakaan ;) Ei niin, kyllä siinä allkuvaiheessa oikeasti neljää kättäkin tarvitaan. Mutta mitä enemmän treenaa sitä parempihan lopputuloshan siitä tulee ja kohta siinä hommassa yksinkin pärjää.

Pennut syövät ja raakoja ja jäisiäkin kanankauloja ja nakertavat myös siipiä. Raaat luut ovat herkkuja, joita raahataan piiloon pihan uumeniin. Kaikki kuivatut herkut ovat nam, nam. Nyt on syöty kuivattuja keuhkoja, sian saparoita, siankorvia. Käyn tänään hakemassa lisää kuivattuja herkkuja. Niissä pennuilla kuluu aika ja onpahan jotakin muutakin nakerrettavaa kuin minun varpaani.

Pentujen rekisteripaperit ovat jo saapuneet ja kaikki muukin on valmiina. Jokainen saa ruokaa meiltä hieman mukaan jotta pääsee alkuun. Nappusia siis turvotettuna ja höystettynä mm. jauhelihalla, Hevineulla, raejuustolla ja piimällä. Nappuset eivät ihan yksinään ole kovinkaan suurta herkkua. Ruokaa pennuilla on ollut nyt kokoajan esillä, johtuen siitä, että jokainen nukkuu ja syö ihan omaan tahtiin. Aina ei kaikki ole yhtä aikaa syömässä tai siis hereillä. Jokatapauksessa pennuille on syytä tarjoilla se neljä kertaa päivässä ruokaa. Kasvu on tässä vaiheessa niin kovaa, että kyllä siinä pitää tasaisesti saada energiaa ja vielä hyvälaatuista sellaista.

Pentujen luonteet alkavat selvästi enemmän näkyä; jokainen on kyllä rohkea ja reipas, mutta osa on selkeästi villimpiä.

Nova on varsin vauhdikas neiti. Yleensä aina juostaan ja leikitään. Haluaa paljon syliin ja napittaa pikku nappisilmillään vaatimuksiaan.

Ada on pippurinen ja vauhdikas nuori neiti. Osaa olla myös hyvin itsenäinen ja seikkailee. Rakástaa rapsuja.

Muusa on rohkea ja rauhallisempi. Hakee syliä ja istua napottaa sitten tyytyväisenä, kun joku minut huomioi. Tuijottaa ihanasti silmillään ihmistä ja hakee kontaktia.

Bella on toinen pippuripakkaus. Vauhdikas ja riehakaskin. Nujustaa usein muiden kanssa. Söpö kuin mikä. Rakastaa huomiota ihmiseltä.

Sisu on jämäkkä nuori herra jonka silmät vetoavat sinuun todella tehokkaasti. Osaa kulkea myös omia teitään rohkeasti. Upea mies!

Jäpä on sylipoika, jolla on myös vauhtia ja riehakasta käytöstä. Jäpä haluaa olla toiminnassa mukana täysillä.

Merri on mussukka, mössykkä, sylinalle! Ihana rauhallisuuden perikuva, josta löytyy kyllä se toinenkin puoli; riehakas varpaidennakertaja.

Urho on joukon kingi. Ainakin näkyvä sellainen. Osaa jo tehokkaasti teroittaa pikkuhampaitaan kaikkeen eteen sattuvaan. Haluaa aina syliin.

Ferrari on kipakka poika. Nopea ja söpö. Ferrari on aina joka paikassa, nopeammin kuin ajatus. Osaa olla kyllä rauhoittuakin ja hakee paljon huomiota päästäkseen syliin.

Ruskea pantainen poika on saanut kodin ja lähtee sinne jo torstaina (kuten Novakin). Tämä herra omaa luonnetta. Ei halua jakaa huomiotaan eikä syliä muiden kanssa. Reipas ja aktiivinen ja eritoten kaunis kuin mikä!

Keskiviikkona tulee eläinlääkäri kotiin tarkistamaan pennut. Annamari on tulossa myös kuvaamaan pennut vielä ke tai to aamusta. Koska ensimmäiset pennut lähtevät siis jo torstaina puolen päivän jälkeen. Apua!!!!

Surutyö on syytä aloittaa nyt!


Kommentit

16.6.2014 22:18  Anu Hytönen

Älkää kovasti surko, kyllä me tullaan käymään teillä kylässä aina välillä. Teiltä pennut ovat saaneet parhaan alun elämälleen, kiitos siitä jo etukäteen.

t anu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini