Kasvattajan ja koiranomistajan arkea

Mistä lisää aikaa?

Share |

Tiistai 8.5.2012 klo 10.23 - Tiina


Pennut ovat virkeämpiä, aktiivisempia, vauhdikkaampia, nälkäisempiä, touhukkaampia ja ihan kaikkea enemmän kuin aiemmin. Leikkitappelut ja kiipeilyt kuuluvat asiaan. Nyt jaksetaan olla jo pitempään hereillä ja ihmetellä maailman menoa. Minusta tuntuu, että eilinenkin päivä meni ihan pentujen vahtimisessa, syöttämisessä.

Ensin menet töihin, sitten käyt pitämässä jumpat ja sitten lopun ajan hoidat pentuja. Muuta et kerkeä tehdä. Eilen illalla käytimme Teron kanssa pennut vielä kymmenen aikaan ulkona kakat tekemässä. Se kyllä kannatti..Yhtään kakkaa ei ollut aamulla huoneessa. JA TÄNÄ AAMUNA KAIKKI LÄHTI ALUSTA!

Onneksi Henna on tänään sairaana (voi raukkaparkaa), mutta Henna voi hoitaa pentujen päiväruokinnan ja ulkoiluttaa pentuja ja vahtia, että kukaan ei joudu hätään. Hilda on kyllä osoittanut suojeluvaistojensa toimivan. Meillä on pihalla kaiken tämän lisäksi menossa aitaprojekti, joka toivottavasti valmistuu huomenna sekä terassinrakennus. Koska se ei ole vielä valmis, pääsevät pennut pieninä ja vikkelinä terassin alle; päätti Hilda eilen myös kömpiä sinne pelastamaan oman vauvansa pois. Arvaatteko turkin roskien määrää; Hilda ei ole tällä hetkellä edustavimmillaan. Todellakaan! Pakko varmaan huomenna pestä ja kartoittaa tilanne...

Hilda on myös pidentänyt imetysvälejään; en tiedä imettikö kertaakaan yöllä? Ehkä tai sitten ei, mutta aamulla tissit olivat ihan räjähtämäisillään maidosta. Toki ne ovat myös nopeasti tyhjät ja jäljellä ovat vain ihanat roikkupussit.

Tänä aamuna pennut päättivät myös itse saada lisää ruokaa. Ne olivat laittaneet Hildan oksentamaan kaiken aamuruokansa ja sitten tyytyväisenä (ennenkuin huomasimme) söivät pureskellut kanankaulat ja Frolicit. Nyt ei taida hiukoa enää.

Torstaina on pentujen kaunistautumispäivä; kynnet, pesu, föönaus, konetus ja sitten ollaankin nättejä taas kuin karkit. Turkit ovat pennuilla jo aika pitkät, mutta onneksi kroppa on vielä niin pieni, että eiköhön siitä kunnialla suoriuduta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini